Podporte nás >
Domov - BUBNOVAČKA 2022

BUBNOVAČKA 2022

18. októbra 2022

S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznie Slovenskom a Českom aj vďaka vám už po deviaty krát 18. novembra 2022, v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! 

Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Klára Laurenčíková, splnomocnenkyňa vlády Českej republiky pre ľudské práva.

Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 132 000 detí a dospelých.

Pre náročnosť situácie boli ostatné dva ročníky komorné, no i tak sme na Slovensku i Čechách neostali ticho. Veríme že rok 2022 bude opäť v móde ročníkov pred rokom 2020 a tento rok sa vidíme nielen v triedach, či spoza počítačových obrazoviek, ale aj na námestiach, uliciach, či na školských dvoroch.

Do Bubnovačky sa môže zapojiť každý. Zapojiť sa môžu školy, spolky, firmy i rodiny doma. Môžete sa spojiť a spoločne v meste sa stretnúť na námestí. Podporiť vás môže mesto, či lokálny hudobníci so svojimi bubnami. Bubnovať môžete na školách – v triedach, na chodbách, telocvični, či na dvore. Okrem samotného bubnovania sú vítané podporné aktivity k téme prevencie násilia – napríklad premietanie filmov k téme, rozhovory, diskusie, tematické nástenky, pre menších zadania na kreslenie, …. kreativite pre podporu témy sa ozaj medze nekladú 🙂

Ak budete bubnovať, alebo realizovať nejaké podporné aktivity, bez ohľadu na miesto (škola, organizácia, firma alebo obývačka), určite nám o tom dajte vedieť. Napíšte nám aspoň predbežný počet zapojených detí a zapojených dospelých, akou formou sa zapojíte, poprípade aké podporné podujatia plánujete organizovať.

Registračný formulár »»

Info o miestach podpory, priebežne zverejňujeme na mape „BUBNOVAČKA 2022“. Zároveň Vám radi pošleme vizuály tohtoročnej bubnovačky vo forme plagátu, bannerov na web, FB postov, aj to aj formát s textom „Aj naša škola je súčasťou! // „Aj my sme súčasťou“.

Vaše fotky a videá môžete pridávať priamo do diskusie na FB udalosti „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2022!“, ktorá je vytvorená na FB Centrum Slniečko, n.o..

kontakt: bubnovacka@centrumslniecko.sk