Podporte nás >
Domov - BUBNOVAČKA 2023

BUBNOVAČKA 2023

1. septembra 2023

S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“.

Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej intervencie v spoločnosti, zaznie Slovenskom a Českom v hlasnom rytme bubnov

20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00,

aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý!

Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky. 

Do Bubnovačky sa môže zapojiť každý. Zapojiť sa môžu školy, spolky, firmy i rodiny doma. Môžete sa spojiť a spoločne v meste sa stretnúť na námestí. Podporiť vás môže mesto, či lokálny hudobníci so svojimi bubnami. Bubnovať môžete na školách – v triedach, na chodbách, telocvični, či na dvore, ale aj vo firmách, organizáciách,… Okrem samotného bubnovania sú počas celého týždňa pred samotným bubnovaním vítané podporné aktivity k téme prevencie násilia. V školách napríklad premietanie filmov k téme, rozhovory, diskusie, tematické nástenky, pre menších zadania na kreslenie, …. Vo firmách to byť môže zdieľanie informácií o ochrane detí a podujatia prostredníctvom interných komunikačných kanálov, verejné prezentovanie podpory podujatia na sociálnych sieťach,…  Kreativite pre podporu témy sa ozaj medze nekladú.

1/ AKO SA ZAPOJIŤ A KONTAKTY
2/ INFORMÁCIE PRE ŠKOLY, ORGANIZÁCIE, FIRMY, JEDNOTLIVCOV
3/ INŠPIRÁCIE NA PODPORNÉ AKTIVITY

VIAC INFORMÁCIÍ »» https://centrumslniecko.sk/o-nas/bubnovacka/

PODUJATIA NA FB

Slovensko: https://www.facebook.com/events/618250243811470

Česko: https://www.facebook.com/events/299855362723264