Podporte nás >
Domov - Podcast: STRATENÉ #7 Lucia

Podcast: STRATENÉ #7 Lucia

23. novembra 2023

Posledná epizóda podcastovej minisérie prináša Luciin príbeh. Už v detstve bola umiestnená v detskom domove, no dokonca v inom, ako jej sestra, čo ju veľmi poznačilo. Krátko po odchode z domova otehotnela s prvou láskou a dúfala, že jej deti nebudú musieť zažívať nič z toho, čím si prešla ona sama. Bohužiaľ, osud to zariadil inak.

Jej muž sa po narodení druhej dcérky začal meniť. Bral drogy a pod ich vplyvom Lucii ubližoval, ponižoval ju, vydieral ju a donútil ju podpísať zmluvy, ktorým vôbec nerozumela. Po jednom z jeho atakov odišla z domu od neho a od svojich detí, len tak s kabelkou. Skončila na ulici…

Lucia je však veľmi húževnatá a schopná žena, ktorá zvládla v živote veľa situácii. Po čase si našla prácu a v nej aj kolegu Nora. Bola to láska, z ktorej vznikli ďalšie dve deti, no ich príbeh nabral čoskoro veľmi podobný spád, ako jej prvé manželstvo. Psychologička Hana Ševčíková hovorí v tejto epizóde o tom, aké náročné je pre ženy z násilných vzťahov sa osamostatniť, prečo ich veľa ostáva v takýchto vzťahoch pridlho, keď im nemá kto podať pomocnú ruku.

Ako to s Luciou a jej deťmi nakoniec dopadlo? Vypočujte si posledný diel tejto podcastovej série, ktorú nahovorila herečka Kristína Svarinská.

Sedemdielny podcast STRATENÉ vám prináša reálne príbehy skutočných žien s ťažkým osudom, no šťastným koncom. Môžete ich počúvať vďaka neziskovej organizácii Centrum Slniečko, ktorá už takmer 25 rokov pomáha obetiam domáceho násilia.

Zapnite si odber podcastu Bez modrín a žiadna nová epizóda vám neunikne. Pokiaľ sa vám naša práca páči, pridajte hodnotenie a odporučte epizódy aj svojim priateľom aj známym. Aj vďaka vám sa dôležité myšlienky dostanú ďalej. Spoločne tak vytvoríme citlivejší a ohľaduplnejší svet.

Podcast Bez modrín nájdete na YouTube kanáli Centra Slniečko, n.o. a podcastových platformách  Spotify – Google – Apple – Anchor – Breaker – RadioPublic – PocketCasts.

Príbehy žien v podcastoch majú šťastný koniec, pretože sa im dostalo pomoci. Tá je tu pre všetkých, ktorí ju potrebujú. Stačí navštíviť www.bezmodrin.sk, alebo kedykoľvek zavolať na bezplatnú Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212.

„Podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov.
Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky“

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe“

Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Nórskych grantov
na Slovensku, navštívte stránku www.norwaygrants.sk, alebo FB profil.