Podporte nás >
Domov - Podcast: STRATENÉ #2 Laura

Podcast: STRATENÉ #2 Laura

20. októbra 2023

V druhom diele podcastu STRATENÉ sa dostaneme do Laurinej nešťastnej situácie, ktorá ju stretla už v detstve. Bohužiaľ, nie každý má to šťastie vyrastať v pokojnej rodinnej atmosfére. Laurini rodičia sa rozviedli a Laura ostala bývať s otcom. Jej sestra odišla bývať s mamou. Hoci jej bolo za mamou a sestrou smutno, u otca jej bolo celkom fajn. Až kým si nenašiel novú partnerku a nenarodilo sa im bábätko. Od toho momentu začala byť Laura „nepohodlná“.

A tak sa v 16-tich zrazu musela opäť sťahovať – na opačný koniec Slovenska. Išla za sestrou a mamou, na ktoré sa tešila. Bohužiaľ, nebývali samé, v domácnosti s nimi žil aj mamin nový priateľ Tibor… Čo všetko Tibor spáchal na mladom dievčati? A ako sa z toho dá pozviechať? Pravda je taká, že veľmi ťažko, ale pomoc je tu vždy. Hoci možno nie tam, kde ju hľadáte.

Laure nakoniec nepomohla vlastná mama, ale lekárka v nemocnici. Vyústilo to do bodu, kedy obe sestry ostali bez strechy nad hlavou. Našli si byt, no keď Laura dovŕšila 18 rokov, ostala na všetko sama. Zmätená, traumatizovaná a s nikým, na koho by sa mohla obrátiť. Laurine depresívne sklony viedli aj k sebapoškodzovaniu a pri jednej z hospitalizácii sa jej dostalo pomoci od Centra Slniečko. Dostala sa do Centra pre obete domáceho násilia, kde našla zázemie a terapeutickú pomoc. Ako jej príbeh pokračoval ďalej? Vypočujte si druhý diel podcastu STRATENÉ.

Sedemdielny podcast STRATENÉ vám prináša reálne príbehy skutočných žien s ťažkým osudom, no šťastným koncom. Môžete ich počúvať vďaka neziskovej organizácii Centrum Slniečko, ktorá už takmer 25 rokov pomáha obetiam domáceho násilia. Podcast STRATENÉ číta Kristína Svarinská.

 

Zapnite si odber podcastu Bez modrín a žiadna nová epizóda vám neunikne. Pokiaľ sa vám naša práca páči, pridajte hodnotenie a odporučte epizódy aj svojim priateľom aj známym. Aj vďaka vám sa dôležité myšlienky dostanú ďalej. Spoločne tak vytvoríme citlivejší a ohľaduplnejší svet.

Podcast Bez modrín nájdete na YouTube kanáli Centra Slniečko, n.o. a podcastových platformách  Spotify – Google – Apple – Anchor – Breaker – RadioPublic – PocketCasts.

Príbehy žien v podcastoch majú šťastný koniec, pretože sa im dostalo pomoci. Tá je tu pre všetkých, ktorí ju potrebujú. Stačí navštíviť www.bezmodrin.sk, alebo kedykoľvek zavolať na bezplatnú Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212.

„Podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov.
Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky“

„Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe“

Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Nórskych grantov
na Slovensku, navštívte stránku www.norwaygrants.sk, alebo FB profil.