Podporte nás >
Domov - Podcast 29

Podcast 29

1. júna 2022

Pokiaľ sa začne hovoriť o násilí, a to nielen domácom, najčastejšie sa o mužovi hovorí o tom, kto je v pozícii agresora alebo násilníka. Poznáme aj rodovo podmienené násilie, ktoré sa opiera o to, že muži majú nielen biologicky danú fyzickú prevahu, ale aj kultúrne lepšie ekonomické a sociálne postavenie. Neznamená to však, že aj muži nie sú tí, ktorí násilie zažívajú.  

So psychológom Róbertom Vavrom sa však rozprávame o partneroch, ktorí sú vo vzťahoch násilní.Zaujíma našu spoločnosť, či sa nejaký človek zmenil, alebo nám stačí, ak sa nespráva násilne? Čo robíme pre to, aby sa ľudia z výkonu trestu vracali ako lepší? Ako prebieha práca v rámci psychologického tréningu s človekom, ktorý sa dopúšťa násilia? Čo dnes svet očakáva od mužov?

Róbert Vavro je psychológ, tréner a konzultant, ktorý pomáha ľuďom mať lepšie vzťahy bez násilia. Jeho klientelu tvoria muži aj ženy, ktorí chcú byť lepšími partnermi či partnerkami. Každý z nich má svoju situáciu a históriu, no spoločné majú to, že sa rozhodli sa eliminovať prejavy násilia vo svojom myslení, komunikácii so svojimi blízkymi, či v správaní, a našli odvahu na sebe pracovať. Viac o jeho práci sa dozviete na stránkach liberate.sk.

Zapnite si odber podcastu Bez modrín a žiadna nová epizóda vám neunikne. Pokiaľ sa vám naša práca páči, pridajte hodnotenie a odporučte epizódy aj svojim priateľom aj známym. Aj vďaka vám sa dôležité myšlienky dostanú ďalej. Spoločne tak vytvoríme citlivejší a ohľaduplnejší svet.

Podcasty Bez modrín sú v roku 2022 realizované vďaka podpore The Velux Foundation a s finančnou podporou Ministerstvo spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.