Podporte nás >
Domov - Pocast 28

Pocast 28

11. mája 2022

Sebaobrana nie je iba o chmatoch, hmatoch a úderoch. Je to komplexná záležitosť a môže sa ju naučiť každá a každý z nás. Bez rozdielu pohlavia, veku či fyzických schopností. Ako na to nám prezradí Bianka Urbanovská, inštruktorka povzbudzujúcej sebaobrany.

Bianka je povolaním grafická dizajnérka, no najviac zo seba dáva momentálne do svojho projektu ZA SEBA. V tom sa venuje osobným hraniciam a povzbudzujúcej sebaobrane (tzv. empowering sebaobrane). 

Okrem kurzov tvorí aj zaujímavý edukačný obsah na Instagram. Bianka učí sebaobranu podľa 5 zásad: Mysli, Zakrič, Odíď, Bojuj a Zdieľaj. Chce, aby čo najviac ľudí dokázalo zažiť pocit, pri ktorom máme kontrolu nad tým, čo sa okolo nás deje, nad svojím telom, emóciami aj reakciami. Verí, že osobné hranice sú navýkové. 

Zapnite si odber podcastu Bez modrín a žiadna nová epizóda vám neunikne. Pokiaľ sa vám naša práca páči, pridajte hodnotenie a odporučte epizódy aj svojim priateľom aj známym. Aj vďaka vám sa dôležité myšlienky dostanú ďalej. Spoločne tak vytvoríme citlivejší a ohľaduplnejší svet.

Podcasty Bez modrín sú v roku 2022 realizované vďaka podpore The Velux Foundation a s finančnou podporou Ministerstvo spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.