Podporte nás >
Domov - Podcast 24

Podcast 24

28. februára 2022

V krízových spoločenských situáciách sme svedkami rôznych výziev na pomoc. Pomáhať môžeme dobrovoľnícky – svojím časom či prácou, ale aj materiálne alebo finančne.

Finančné zbierky dnes nepredstavujú iba zbieranie mincí do pokladničiek na ulici. Existuje pestrá paleta spôsobov, ako môžeme finančne podporiť niekoho v núdzi. Financovanie prostredníctvom crowdfundingu nevyužívajú iba mimovládne organizácie alebo iniciatívy, zbieranie peňazí vám môže pomôcť zrealizovať vaše sny – vydať knihu, postaviť dielňu, zrekonštruovať turistickú útulňu alebo otvoriť si vlastné bistro. Ako dnes funguje darcovstvo? Kde berieme motiváciu poslať peniaze cudzím ľuďom? Ako správne postaviť kampaň verejnej zbierky? Martina Slováková sa o tom všetkom porozprávala so Zuzanou Suchovou z fundraisingovej platformy Donio.sk.

Fundraiserka a konzultantka Zuzana Suchová vyštudovala Fakultu marketingovej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Pomáhala zháňať peniaze viacero projektov a organizácií, v posledných rokoch najmä pre bratislavskú Novú Cvernovku, prezidentskú kampaň Zuzany Čaputovej a zdravotníkov v prvej línii pandémie. Spolu s ďalšími ľuďmi stojí aj za výzvou Kto pomôže Ukrajine.

Podcasty Bez modrín sú v roku 2022 realizované vďaka podpore The Velux Foundation a s finančnou podporou Ministerstvo spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.