Podporte nás >
Domov - Podcast 21

Podcast 21

18. januára 2022

Odpustenie je zážitkom pokoja. Aké ďalšie pocity prináša tomu, kto odpúšťa? A čo prináša odpustenie do života ľuďom, ktorí ublížili? Ako súvisí hnev a odpúšťanie? Prináša vždy úľavu?

Pozvanie do 21. epizódy podcastu Bez modrín prijala Anna Polcková, ktorá pôsobí ako farárka v Evanjelickom cirkevnom zbore Bratislava Staré Mesto. Vo svojich kázňach sa nevyhýba zložitým témam, vyzýva k rešpektovaniu inakosti a k rovnosti všetkých ľudí. V roku 2020 boli jej aktivity ocenené Cenou Human Forum, ktorá sa udeľuje za dlhodobé konanie v prospech ľudských práv a rozvoja demokracie.

„Je veľmi dôležité, aby sme vedeli odpúšťať a aby sme chceli odpúšťať. A aby sme hlavne mysleli na tie benefity odpúšťania. Každý deň by malo prichádzať k nejakej sebareflexii, nech si to akokoľvek nazveme. Nečakať na nejaké veľké veci, ktoré sa udejú alebo na sviatky alebo na to, kedy pôjdeme do kostola alebo na nejakú špeciálnu príležitosť. Skúsme vidieť odpúštanie ako niečo, čo je prospešné, nie len pre nás samotných, ale aj pre ľudí okolo.“

Podcasty Bez modrín sú v roku 2022 realizované vďaka podpore The Velux Foundation a s finančnou podporou Ministerstvo spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.