Podporte nás >
Domov - Bubnovačka 2021

Bubnovačka 2021

23. novembra 2021

Hlas detí je dôležitý! V piatok 19. novembra 2021 sa o tom presvedčilo Slovensko a tento rok i Česko. Aj napriek mimoriadnej situácii, bubnovalo naprieč celým Slovenskom a Českom cez 51 000 detí a dospelých vo viac ako 438 školách, organizáciách, nadáciách, firmách, … na 226 miestach od Sokolova až po Veľké Kapušany. Zapojili sa školy, organizácie, komunity, ale aj firmy, banky, nadácie či hudba Hradní stráže, Polície ČR i Polícia SR.

Patronát nad ôsmym ročníkom celoslovenskej bubnovačky „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2021!“ prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá sa vo štvrtok pred bubnovačkou stretla s deťmi, ktoré naše ticho neochránilo!

Situácia je náročná, napätie v spoločnosti je veľké. Asi nie je nikto, kto by mohol povedať, že nebol zasiahnutý, či obmedzený pandémiou. No i napriek tomu pre podporu dôležitosti témy ochrany detí pred násilím a potreby včasnej prevencie sa spojilo Slovensko a Česko. A i keď v neľahkých podmienkach, predsa sa zapojili tisícky detí a dospelých nielen bubnovaním, ale aj rozhovormi, diskusiami, či tvorivými aktivitami, pretože HLAS DETÍ JE DÔLEŽITÝ!

Násilie sa nás týka! Každá obeť násilia je dôsledkom nášho bagatelizovania a prehliadania.

Deti pred násilím ticho neochráni!

Organizátori bubnovačky, Centrum Slniečko, n.o. z Nitry, Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch, Bratislava a Centrum Locika, z. ú., Praha vnímajú podujatie ako mimoriadne úspešne. „Spojenie Slovenska a Česka a účasť takého množstva škôl, ale aj zapojenie firiem, organizácii i polície a to i napriek náročnej situácii, nám dávajú nádej, že téma ochrana detí pred násilím je pre spoločnosť dôležitá. Veríme, že tisícky zapojených detí a dospelých boli dostatočné „hlučné“, aby ich počuli aj tí, ktorí rozhodujú o živote detí bez detí! Len dôsledné rešpektovanie a dôsledné napĺňanie všetkých článkov Dohovoru o právach dieťaťa na všetkých úrovniach je cestou, ako pre deti vytvoriť bezpečný priestor pre detstvo, bezpečný priestor pre život“, zhrnuli organizátori.

Fotografie a videá z celého Slovenska TU a Česka TU

Všetky zapojené obce a mestá nájdete na aktuálnej mape BUBNOVAČKA 2021