Podporte nás >
Domov - Realita dnešných dní

Realita dnešných dní

2. apríla 2020

Ako nás zasiahol COVID-19

Mať dnes celé dni doma 2-3 deti v rôznom veku veru nie je jednoduché. S jedným sa učíte fyziku, druhé sa ešte učí len počítať, … No viete, čo im od narodenia odovzdávate, čím ich zahŕňate. V Centre Slniečko máme dva rodinné domy plné detí vo veku od 3-14 rokov. Každé k nám prišlo v inom veku a s iným nákladom zažitého. Každé si vyžaduje individuálny prístup v učení, vo vytváraní programu na voľný čas, ale hlavne v budovaní dôvery voči nám dospelým. Pretože to boli práve dospelí, ktorí im ublížili a vďaka ktorým prestal byť domov pre nich bezpečným miestom. Náš tím odborníkov sa každý deň s láskou snaží prinášať do života týchto detí pocit bezpečia. A dnes je to o to náročnejšie, že pocit bezpečia nemá nikto z nás a všetci máme strach.

Po celom Slovensku sú desiatky zariadení, kde s plným nasadením a láskou zabezpečujú 24-hodinovú starostlivosť deťom, ktorým neublížil vírus, ale človek, zvyčajne ten najbližší.

Tlieskame zdravotníkom, požiarnikom, policajtom, všetkým v obchodoch, lekárňach, na poštách …. a

OBROVSKÝ POTLESK

si zaslúžia aj desiatky vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, terapeutov, psychológov i podporného personálu, ktorých my nevidíme, no ktorí sú tu dennodenne pre tieto deti a vytvárajú im pocit bezpečia, pocit domova.

Už 20 rokov pomáhame týraným a sexuálne zneužívaným deťom a obetiam domáceho násilia. Dnes je to pre všetkých náročné, no veríme, že aj s vašou podporou a pomocou to zvládneme.

Rozšírte rady priateľov Centra Slniečko a staňte sa našim pravidelným podporovateľom.

 

Vďaka vám robíme svet detí krajším!

ĎAKUJEME ♥