Podporte nás >
Domov - Vesmírna audiokniha pre deti

Vesmírna audiokniha pre deti

20. januára 2020

Na oblohe slovenských audiokníh sa zjavila nová hviezda. Objavil ju kozmonaut Kozmo z neziskovej organizácie Centrum Slniečko a nahovoril herec Juraj Kemka s rodinou. V nedeľu 19. januára 2020 ju v bratislavskom .klube pod lampou pokrstil hudobník Pánko.

Vzormi pre deti sme v prvom rade my – dospeláci, rodičia, učitelia a občas aj nejaký ten knižný či filmový hrdina. Práve preto vznikol projekt Kozmo a jeho dobrodružstvá. Pomáha dospelákom rozprávať sa s najmenšími o vážnych témach ako sú (kyber)šikana, posmievanie sa, vyčleňovanie z kolektívu alebo odmietanie detí, ktoré sú iné. „Kniha pomáha rodičom otvárať takéto nie veľmi ľahké témy,“ hovorí o projekte Adriána Kemka. „A má to veľkú výhodu, pretože príbehy sú krátke,“ dopĺňa ju jej manžel Juraj Kemka. Kniha Kozmo a jeho dobrodružstvá dostala svoju zvukovú podobu práve vďaka rodine Kemkovcov. V audioknihe počujete okrem rodičov aj bratov Šimona a Matúša. Audiokniha je pútavá pre deti nielen vďaka dĺžke príbehov, ktoré udržia ich pozornosť, ale aj vďaka množstvu vesmírnych postáv i skvelému rozprávačskému talentu Juraja Kemku.

Centrum Slniečko, n.o. z Nitry sa už viac ako 20 rokov venuje pomoci týraným a sexuálne zneužívaným deťom a obetiam domáceho násilia. Od roku 2015 vyvíja vlastný preventívny program pre deti s názvom Kozmo a jeho dobrodružstvá. Program je výnimočný svojou témou, množstvom originálnych interaktívnych pomôcok ako aj tým, že sa jedná o pôvodný slovenský preventívny program vhodný pre deti do 8 rokov. Zapojiť sa môže aj vaša škola či škôlka. Viac informácií o projekte sa dozviete na www.kozmove-dobrodruzstva.sk

 

Sociálne siete

https://www.facebook.com/KozmoveDobrodruzstva/

https://www.instagram.com/kozmonaut_kozmo/