Podporte nás >
Domov - Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2018

Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2018

2. novembra 2018

Aj tento rok sa bude pri príležitosti troch významných dátumov, ktoré upriamujú pozornosť na dôležitosť ochrany práv detí: 18. novembra – Európskeho dňa ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. novembra – Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí a 20. novembra – Svetového dňa detí vyhláseného organizáciou UNICEF,

počas ktorého si svet pripomína prijatie medzinárodného Dohovoru o právach dieťaťa, konať už 5. ročník Bubnovačky “ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ.”

Zapojte sa aj vy a ukážte, že hlas detí je aj pre vás dôležitý!

Príďte 19. novembra 2018 o 10:00 do športovej haly Olympia na Chrenovskej 22/16. S rytmom bude bubnujúcim pomáhať už piaty rok Igor Holka spolu s bubnovou show Campana Batucada. Vítaný je každý. Stačí si priniesť čokoľvek, čím je možné bubnovať. Myšlienkou Bubnovačky je „Aby bolo deti dobre počuť“. Práve preto budú deti, učitelia, rodičia i ďalší dospelí bubnovať na všetkom, čo dáva priestor na vybubnovanie čo najväčšieho hluku – prineste si okrem hudobných nástrojov, aj vedrá, hrnce, varechy, plastové fľaše, … kreativite sa medze nekladú. Ak nemôžete prísť do haly, nevadí. Zapojiť sa môžete akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, hokejkami na ľade, dupotaním na ihrisku,… Minulý rok v Nitre bubnovalo 572 detí a 55 dospelých. Veríme, že sa zapojíte aj tento rok a aj vďaka Vám, bude počet ešte väčší.

Podujatie, ktoré úspešne rozbehlo a organizovalo Centrum Slniečko, n.o., od minulého roka pod záštitou Koalície pre deti Slovensko, je tento rok organizované v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky pre deti pri MPSVaR SR. Spoločne budeme bubnovať čo nám budú „ruky a nohy stačiť“ a ukážeme všetkým, že deti a ich hlas sú pre nás dôležité!

V prípade akýchkoľvek otázok sme vám k dispozícii na bubnovacka@centrumslniecko.sk Sme pripravení odpovedať, prípadne poradiť, pomôcť. Tešíme sa na vás!

Partneri bubnovačky v Nitre: