Podporte nás >
Domov - Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2017

Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť 2017

20. októbra 2017

Príďte 20. novembra 2017 o 10:00 do Mestskej športovej haly na Dolnočermánskej 105, ktorú deťom pre bubnovanie bezplatne poskytlo mesto Nitra. S rytmom bude bubnujúcim pomáhať už štvrtý rok Igor Holka spolu s bubnovou show Campana Batucada https://www.facebook.com/CampanaBatucada/. Vítaný je každý.

Zapojte sa aj vy a ukážte, že hlas detí je aj pre vás dôležitý!

Aj tento rok sa bude pri príležitosti troch významných dátumov: 19. novembra – Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí, 18. novembra – Európskeho dňa ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním a 20. novembra – Svetového dňa detí vyhláseného organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie medzinárodného Dohovoru o právach dieťaťa, konať už 4. ročník Bubnovačky “ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ.”

Myšlienkou Bubnovačky je „Aby bolo deti dobre počuť“. Práve preto budú deti, učitelia, rodičia i ďalší dospelí bubnovať na všetkom, čo dáva priestor na vybubnovanie čo najväčšieho hluku – prineste si okrem hudobných nástrojov, aj vedrá, hrnce, varechy, plastové fľaše, … kreativite sa medze nekladú.

Ak nemôžete prísť do haly a bubnovať budete, neváhajte a pridajte videá a fotky na nástenku tejto nitrianskej udalosti.

„Bubnovačka“ bude v rovnakom čase prebiehať v mestách a obciach na celom Slovensku. K tejto aktivite sa môže v rovnakom čase pripojiť CELÉ SLOVENSKO – všetky školy, ale i ďalšie organizácie, združenia, spolky, firmy, mestá, obce, športové kluby, neformálne skupiny, …., ktorým osud detí nie je ľahostajný. Zapojiť sa môžete akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, hokejkami na ľade, dupotaním na ihrisku,…či kdekoľvek v meste (v tomto prípade je potrebné dohodnúť sa s mestom).

Podujatie, ktorého minulé tri ročníky úspešne rozbehlo a organizovalo nitrianske Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko, od tohto roku bude pod záštitou Koalície pre deti Slovensko https://www.facebook.com/koaliciapredeti/.

Zatiaľ je potvrdené, že koordinované bubnovanie bude prebiehať v týchto mestách: Bratislava, Nitra, Zvolen a Žilina.

Ak sa rozhodnete akcie akoukoľvek formou zúčastniť mimo koordinovaných miest, správy, fotky, videá môžete pridávať nástenku udalosti Koalície pre deti Slovensko https://goo.gl/G1cpPh. Budeme radi, ak budú počas akcie nástenka zaplavovaná foto a videodokumentáciou z celého Slovenska .

Počas minulých ročníkov bubnovalo spolu viac ako 8000 detí a dospelých. Minulý rok to bolo 4112 detí a 412 dospelých v 36 mestách/obciach na celom Slovensku. Veríme, že sa zapojíte aj tento rok a aj vďaka vašej škole bude počet ešte väčší.

Spoločne budeme bubnovať čo nám budú „ruky a nohy stačiť“ a ukážeme všetkým, že deti a ich hlas sú pre nás dôležité!

V prípade akýchkoľvek otázok sme vám k dispozícii na bubnovacka@centrumslniecko.sk Sme pripravení odpovedať, prípadne poradiť, pomôcť.

Tešíme sa na vás!