Podporte nás >
Domov - Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

18. októbra 2016

Už tretí rok Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko organizuje pri príležitosti 19. novembra – Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí, 18. novembra – Európskeho dňa ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním a 20. novembra – Svetového dňa detí Bubnovačku “Aby bolo deti lepšie počuť.”  Bubnovačku opäť organizujeme v spolupráci s Bubnovou show CAMPANA BATUCADA. Bubnuje sa 16. novembra 2016

o 10:00 na Svätoplukovom námestí v Nitre. Pridať sa môže každý,  stačí si priniesť čokoľvek, čím je možné bubnovať.  Rytmus bude strážiť Igor „Presidente“ Holka a CAMPANA BATUCADA.

K tejto aktivite sa môže v rovnakom čase pripojiť CELÉ SLOVENSKO – všetky školy, ale i ďalšie organizácie, združenia, spolky, firmy, mestá, obce, športové kluby, neformálne skupiny, …., ktorým osud detí nie je ľahostaný. Zapojiť sa môžete akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, hokejkami na ľade, dupotaním na ihrisku,…či kdekoľvek v meste (v tomto prípade je potrebné dohodnúť sa s mestom).

Ak sa rozhodnete akcie akoukoľvek formou zúčastniť, pridajte, prosím, správu o nej na našu nástenku na Facebooku. Posielajte nám svoje fotky, videá a nezabudnite k nim pripojiť vaše údaje – mesto, školu, spolok, firmu,….formu a množstvo zapojených. Budeme radi, ak bude počas akcie naša nástenka zaplavovaná foto a videodokumentáciou z celého Slovenska.

Valné zhromaždenie OSN schválilo 20. novembra 1989 Dohovor o právach dieťaťa a začalo tým novú éru pohľadu na dieťa ako rovnocenného nositeľa ľudských práv v spoločnosti.

Na Slovensku sa ochrane práv dieťaťa venuje viacero organizácii neziskového sektora. Ich hlas však ostáva rozdrobený a málo počuteľný. A práve preto je dôležité pripomínať dôležitosť detí rôznymi formami. Bubnovačka je jednou z nich.

Veríme, že ani vám nie je hlas detí ľahostajný a radi sa do celoslovenskej aktivity zapojíte a spoločne ukážeme všetkým deťom, že ich hlas je pre nás dospelých dôležitý!

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na bubnovacka(at)centrumslniecko.sk, budeme sa snažiť odpovedať, poprípade poradiť, pomôcť.

Sme radi, že sa k nám i tento rok opäť pridá aj Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky na deťoch https://www.facebook.com/NKSpreRPNnD/, len spájaním môžeme dospieť k zmene.

Projekt je realizovaný aj vďaka podpore The Velux Foundations.

bubnovacka2014_1