Podporte nás >
Domov - Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

17. novembra 2015

Minulý rok bol prvým ročníkom bubnovačky „Aby bolo deti lepšie počuť“. Člen Koalície pre deti, Centrum Slniečko, n.o., 19. novembra 2015 – v Svetový deň prevencie proti týraniu a zneužívaniu detí – pozvalo všetkých Nitranov na Svätoplukovo námestie v Nitre.

O 11:00 sa konala špeciálna „Bubnovačka“, ktorej cieľom bolo upozorniť na potrebu počúvať hlas deti. Rytmus strážil Igor „presidente“ Holka a Campana Batucada.Pridať sa mohol každý. Stačilo si priniesť čokoľvek, čím je možné bubnovať.

K tejto aktivite sa mohli v rovnakom čase pripojiť aj všetky školy, ale i ďalšie organizácie na Slovensku, ktorým osud detí nie je ľahostajný. Zapojiť sa mohli akoukoľvek formou – bubnovaním v laviciach, na chodbe, na dvore, či kdekoľvek v meste (v tomto prípade bolo potrebné dohodnúť sa s mestom). Viac na Facebooku.

Valné zhromaždenie OSN schválilo 20. novembra 1989 Dohovor o právach dieťaťa a začalo tým novú éru pohľadu na dieťa ako rovnocenného nositeľa ľudských práv v spoločnosti. Na Slovensku sa ochrane práv dieťaťa venuje viacero organizácii neziskového sektora. Ich hlas však ostáva rozdrobený a málo počuteľný. A práve preto je dôležité pripomínať dôležitosť detí rôznymi formami. Bubnovačka je jednou z nich.

Sme radi, že sa k nám tento rok pridalo aj Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky na deťoch https://www.facebook.com/NKSpreRPNnD/, len spájaním môžeme dospieť k zmene.